joi, 29 octombrie 2009

In final ceva se misca, tara lui Andrei







Nu am mai scris de ceva vreme pe acest blog si asta deoarece multitudinea de evenimente si viteza cu care ele s-au succedat m-au naucit efectiv.

Din luna mai, din cauza crizei, am aflat ca voi fi concediat. Asta insemna un calvar:

Eu fiind din Constanta, muncind la Bucuresti, terminarea jobului acolo insemna automat si parasirea orasului si deci mutarea cu tot ce adunasem in 3 ani de zile la Constanta.

Dupa aceasta cautarea de job, mersul la interviuri, intalnirea cu oameni neinformati, nepasatori la cei din jur, oameni care in loc sa doreasca sa ofere un loc de munca unui nevazator si sa castige astfel un angajat competent si devotat, cu un minim de efort, prefera sa dea locurile de munca unora mai putin calificati, care pot pleca in orice moment, dar sunt capabili sa conduca o masina, sa care o lada, sa faca un comision, sa o duca pe doamna (sotia sefului) la coafor etc.



Astfel confruntandu-ma cu muulte discriminari, am inceput sa fiu din ce in ce mai dezamagit de societatea in care traiesc, daca dupa ani de facultate, master si alte pregatiri colaterale, sunt obligat sa stau acasa si sa nu muncesc pentru simplu fapt ca sunt orb? Asta e trist.


Am descoperit zilele acestea insa, Tara lui Andrei, campanie prin care Petrom incearca o responsabilizare a societatii in legatura cu anumite subiecte sensibile de care societatea incearca sa fuga in general, in loc sa le abordeze.
E drept ca Tara lui Andrei nu exprima pe fata ceea ce eu mi-as fi dorit, adica o campanie de responsabilizare care sa spuna societatii ca si persoanele cu dizabilitati sunt tot oameni si nu sunt foarte diferiti, dar e bine totusi ca se doreste actiunea intr-o directie si pornind de la acest punct se va putea merge in continuare spre afirmarea si a altor valori.
Deaceea sunt alaturi de tara lui Andrei si sper sa aiba un efect cat mai puternic.
A! Si apropo, exista si un concurs, obtineti finantare de 5000 euro, daca va inscrieti si promovati un proiect de responsabilizare sociala. Regulamentul concursului si alte informatii le gasiti pe site dupa ce veti deveni cetateni ai: